– Jeg har nok blitt mye mer opptatt av naturlige råvarer de siste årene, og spesielt nå som jeg har mammapermisjon. Vi er noen venninner i nærområdet som har småbarn, og vi pleier å ta oss noen barselturer til bakeriet her når det er åpent, smiler hun.

Bakgrunn: Ernæringsfysiolog: Økologi-boom over hele landet. 

Hun forteller at det ikke bare er råvarene som lokker, men at det også er mye deilig bakst som hun gjerne kaster seg over, selv om hun ikke nødvendigvis alltid velger det sunneste: 

– Men jeg får faktisk litt bedre samvittighet av å handle bakervarer med naturlige produkter. Og jeg har begynt å kjøpe mel her, for å bake selv. Dette melet er ikke tilsatt ekstra gluten. Egentlig trodde jeg at jeg ikke tålte hvetemel, men det jeg kjøper her går det veldig bra med, sier hun. 

Les også: Så enkle grep kan du ta: Bra for miljøet og bra for lommeboken

– Smaken er også klart bedre, synes jeg.

Helene Fluge sier at hun har andre i venninneflokken som er enda mer opptatt av naturlige råvarer.

KOS: Lille Alva på åtte måneder ser ut til å være storfornøyd med økologiske rundstykker.  Foto: YNGVE JOHNSEN

– Det er en trend som bare blir sterkere og sterkere, virker det som, sier hun.

– Hva med Alva da? Har hun begynt med brød ennå?

Få med degSlik kan Norge se ut hvis alle kun skal spise økologisk mat

– Hun har begynt med det, men det virker ikke som hun er så glad i brød. Hun spytter det ofte ut igjen, ler mammaen. 

Til ære for Familielivs fotograf virket den lille jenten imidlertid veldig fornøyd med bitene fra rundstykket hun fikk fra bakeriet.