– Sammenlign alltid kilopris på matvarer i stedet for enhetspris. Her kan man få seg mange overraskelser. En liten pakke blåbær kan for eksempel være dyrere enn en stor pakke, sier hun til Familieliv.

Hun mener man også må være oppmerksom på at butikkenes tilbud ikke alltid er reelle tilbud.

** Har du lest denne? Brukte 12.000 kroner på mat i måneden: Nå sparer de flere tusenlapper

– En tilbudsvare et sted kan være billigere som ordinær vare et annet sted. I den sammenhengen er appen «Dagligvarebørsen» kjekk å ha. Der kan du sjekke de ordinære prisene på hver enkelt vare - for så å sammenligne dem mellom butikkene.

Før du forlater butikken, er det viktig å ta en ekstra titt på kvitteringen, mener Isabell.

** Les ogsåSlik kjøper du sunn mat på budsjett

– Sjekk alltid kvitteringen etter at du har handlet. Det kan ofte skje feil, og på den måten går det fort mange unødvendige penger.

Bruk sansene

Bloggeren mener familien handler bedre og smartere nå enn tidligere. 

– Vi er nøye på at vi skal bruke de tingene vi har – i stedet for å fylle på med nytt med en gang vi mangler noe. Er det tomt for en vare, er det tomt. Da bruker vi heller det vi har stående i skapene. Det er mye større utskifting av varer i kjøleskapet og fryseren nå enn tidligere, og vi kaster nesten ikke mat.

Følger du disse rådeneSlik får du bedre råd i 2016

Hun er sikker på at familien sparer mange kroner på å ta i bruk sansene i stedet for å forholde seg til matvarenes utløpsdato.

– Vi er ikke redde for å spise mat som er gått ut på dato. Vi bruker nesen, øynene og smaksløkene for å avgjøre om en vare er dårlig eller ikke. Jeg har blant annet testet ut hvor lenge melk holder seg ved å la en uåpnet pakke melk stå i åtte dager etter utløpsdato, og den var like fin. Egg kan spises flere måneder etter datoen som står på pakken, mener Isabell.